Hvordan vælger man passende svejsemateriale?

Som vi alle ved, kan ikke alle plastmaterialer svejses afultrasonisk plastsvejsemaskine.For eksempel, hvis smeltepunktsgabet for to slags plastmaterialer er for stort, er ultralydssvejseprocessen vanskelig, og svejseeffekten er ikke så god, derfor er det nødvendigt at vide om ultralydssvejsematerialerne

 

Almindeligt anvendte plastmaterialeegenskaber

Her er nogle almindeligt anvendte plastmaterialer og deres egenskaber

ABS: Acrylonitril butadien styren copolymer, også navngivet som ABS, tyngdekraften er let, og Abs har god termisk ledningsevne, den er især velegnet til ultralyds plastsvejsning.

PS: polystyren, tyngdekraften er let, den har stærk korrosionsbestandighed mod vand og kemikalier, med høj stabilitet og god isolering, PS er især velegnet til injektion og ekstruderingsformning.Det bruges ofte i legetøj, dekorationer, opvaskeudstyr, linse, flydende hjul og andre produkters fremstilling.På grund af høj elastisk styrkekoefficient er den velegnet til ultralydssvejsning.

Akryl, Akrylprodukter har høj hårdhed og slagfasthed, det vil ikke blive påvirket af syre, og den optiske klarhed er høj, så det bruges ofte i bilbaglygter, dvs. board, MEDALJER, vandhanehåndtag mv.

Aceta: Det har høj trækstyrke og høj trykstyrke og god slidstyrke, det bruges almindeligvis til træning, skruer, lejer, ruller, køkkenredskaber osv. På grund af lav slibningskoefficient har ultralydssvejseproces brug for høj vibrationsamplitude og længere svejsetid.

Celluloeics: når ultralydssvejsemaskinen arbejder, på grund af ultralydsvibrationen, er materialets farve let at ændre, og kontaktfladen er ikke let at absorbere energi, så ultralydssvejseprocessen er vanskelig.

PP: polypropylen også navngivet som PP, vægtfylden er let, og den har god isolering, høj styrke, varmebestandighed og kemisk erosion, efter at tråden kan laves til reb og andre stoffer.PP-produkter er legetøj, bagage, musikskal, elektrisk isolering, fødevareemballage og så videre.På grund af sin lave elastikskoefficient er materialet let at dæmpe akustiske vibrationer og er svært at svejse.

 

Godt svejseeffekt materiale:

ABS: Acrylonitril-butadien-styren-copolymer, omtalt som ABS;Dette materiale er et svejsemateriale, men prisen på dette materiale er relativt dyrt.ABS har fordelene ved høj slagfasthed, høj varmebestandighed, flammehæmmende, forbedring og gennemsigtighed;det er meget udbredt i maskiner, biler, elektroniske apparater, instrumentering, tekstil og konstruktion og andre industrielle områder, er en meget bred vifte af termoplastisk ingeniørplast.

PS: tyngdekraften er let, den har stærk korrosionsbestandighed mod vand og kemikalier, med høj stabilitet og god isolering, derfor er den velegnet til ultralydssvejsning.

SNA: Ultralydssvejseeffekten er god.

 

Svært svejsemateriale

PPS: Det er meget svært at svejse, fordi materialet er for blødt.

PE: Polyethylen, benævnt PE;Dette materiale er blødt, så det er svært at svejse

PVC: Polyvinylchlorid, benævnt PVC;Materialet er blødt og det er svært at svejse, så få mennesker bruger denne slags materiale, produktet af dette materiale bruger generelt høj frekvens til at svejse.

PC: Polycarbonat, smeltepunktet er højt, så det har brug for mere tid til at svejse det.

PP: Polypropylen, Materialet er svært at svejse på grund af dets lave elastikkoefficient og lette dæmpning af akustiske vibrationer.

Andre materialer som PA, POM(Polyoxymethylen).PMM(Polymethylmethacrylat),A/S(Acrylonitril-styrencopolymer), PETP(polybutylenterephthalat) og

PBTP (polyethylenterephthalat) er svært at bruge ultralydssvejser til svejsning.


Indlægstid: Apr-01-2022